viajar

min nya resväska!

nu är det 21 dagar kvar :)


pure awesomeness

jag vill se thanksgivingsparaden i NY! Awesome huge kungfu pandas.

det ska komma en kungfu panda 2!!!! Ska lätt se den på bio!

jag ger upp plugget for now, yvette har bombat med konstiga geografifrågor som tar år att lösa -.-

imorgon är det julskyltning i stan wuhuuu! det snöar för fullt utomhus just nu, jättevackert när man sitter inomhus och tittar ut men fyfan va kallt det måste vara ute..

räknat ut att jag måste gå på bio en gång till innan året är slut, vill verkligen se scott pilgrim vs the world~ Någon som vill gå med mig på en vardag? (har nämligen samlat 800 bioklubbspoäng som ger en biobiljett)


estudiar

sätter igång med plugget nu........!


holy crap

nerds are so awesome~

 


HP 7 part 1

Nyss kommit hem från bio, var och såg harry potter och dödsrelikerna del 1 med mina vänner. Shiit den var galet bra! Jag, lotta och saga grät faktiskt i slutet pga dobby's död :'( :'( längtar till del 2, men då är det verkligen över...harry potters journey~

SIGH.

men men IMORGON är jag LEDIG!!! ingen idrott och ingen matte så historian ställdes också in.

har jag glömt att nämna att alla lärarna i skolan avskyr VÅR klass.. jag med faktiskt... avskyr den.
vi har fått prata med kurator och syo och alla hotar oss hit och dit och ingen lärare vill ha med oss att göra..

one month left,

om en månad är vi där!

längtar sönder...


älskar nördarHaft en massa "the big bang theory"-maraton och min favorit karaktär är lätt Sheldon!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! OHH han är så gullig~ och nördig!!!!! och REN!!! (han har fobi för smutsiga saker, han tar med sina egna bowlingskor som han sedan till och med saniterar med sin egen desinfektionsspray)


linserna

!

Idag var jag i skolan och det var helt okej, slutade rätt tidigt! hade redovisning om mitt framtida drömyrke - projektledare i en reklambyrå. just ledare för att jag måste ha kontroll och gillar att ha kontroll och allt måste vara som jag vill ha det..och sen reklambyrå för att jag är intresserad av marknadsföring - hoho ska hjärntvätta folk till att köpa saker i framtiden..

bilden togs under samhällslektionen, skulle ta en fin egobild som jag kan använda som en profilbild.. istället dog jag av skratt över något som ginger gjorde och sen blev det en sådan bild!! jag gillar den (men rotera inte den rätt.. inte lika happy då hehe)

testade förresten mina linser innan:

vänster - svarta circlelenses höger: vanliga prescriptions linser

(mina ögon var helt bloodshot .. så redigerade lite^^)

de ser så mycket större ut med circlelenses! yehuuu~

nu efteråt tycker jag min vanliga ögonfärg är sååå plaaain..

 

ska iväg och käka nu ~

 

 


furuboda

fredag till lördag var jag alltså i furuboda som ligger åt helvete utanför(?) åhus. Det var alltså en kurs om fn-rollspel för ungdomar i min ålder och totalt var vi väl 20+ stycken. folk från helsingborg, tekniskan i hässleholm, kristianstad och...andra ställen som jag inte vet var de ligger hehe. Det var elever från nian upp till två eller tre från högskolan tror jag. Själva kursen gick ut på att vi skulle veta hur det går till att förbereda sig inför ett fn-rollspel, vad som sker under ett rollspel och typ hur man skriver en resolution samt sätter sig in i rollen som en delegat från ett viss land.

kan säga att jag inte var alls pepp på att studera!! jag och emina tänkte hela tiden "wow vi har frivilligt gått med på att studera en fredagskväll+lördagsmorgon-eftermiddag... men så farligt var det inte... jag har lärt mig en massa som lärarna annars aldrig hade kunna lära ut till oss. (så jag kommer pwna nästa rollspel i skolan??)

anyways så var ungdomarna där också snälla, trevliga och roliga hahahaha.. vi körde maffia och det var kul.. lol en runda tog en timme typ >.<

själva rollspelet var helt okej, jag och emina representerade Kina i frågorna gällande dödsstraff och barnarbete och vi vet alla vad kina står i de frågorna.....8-) men iallafall så HANN VI ALDRIG framföra vår resolution!!! >.< endast två stycken hann framläggas så jag var både lite besviken eftersom att vi hade jobbat med den.. "länge" och dels sjukt glad för jag slapp prata i mikrofon framför alla delegater hahahahha.

måste säga att furuboda var jävligt fint, det är typ en liten resort för utbildning? de jobbar främst med handikappade barn men det fanns inte så många när vi var där tycker jag. rummen var precis som på hotell med stor toalett, tv och gott om plats :) maten vi åt var buffé hohohoho. första middagen var INTE god, äggnudlar med stora nötköttsbitar och paprika som var sur som i dont know what och ärtpannkaka(?). frukosten var bäst tyckte jag.

kommer inga bilder för jag är lat hehe..japanese curry

förra veckan eller förrförra veckan lagade jag japanese curry från instant curry roux som syrran hade skickat från japan. Det blev så yummy!!!!! till och med mamma sa att det var gott och hon brukar vara så kräsen -.-'skar potatisen, morötterna och löken i bitar - the main ingredients


curry roux, typ buljong?? iallafall själva curry smaken


fräste allt


hade i köttbitarna + vattnet (failade lite.. glömde fräsa köttet först^^)


i med curry roux och det blev smaksatt, lite trögflytande och brunt - typ gryta


åt med ris~

hade förresten japanskaprov idag, FAAAAN jag skrev fel på ETTTTTTTTT ORD!!!! ohhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh... jag skrev "machi" istället för "mura" på "by" och jag vet att det är mura men det är bara för att jag koncentrerade för mycket på resten av meningen som jag hade tränat extra på (ni som i "ni iku" och i detta fall "kono mura ni izakaya ga aru" woot i denna by finns en krog/folkkrog o.O)
ohh fail.. om jag får ett till fel som jag inte vet om kommer jag cutta något .. My meat <.<


los ojos

idag kom mina circlelenses!

very nice eftersom att jag fick lite gratissaker då jag hade angett en kod (koden är: frmheadtotoe och då får man lite extra free stuff!)

the free stuff - en sån hårklämma som man bara trycker på håret, eyemasks och behållare till linserna i form av en flodhäst och en gris~
grönsvarta till vänster och svarta till höger.

thumbs uuuup~

måste köpa linsvätska innan jag kan använda dem dock ^^

det här med FN...

Imorgon ska jag till furuboda i Åhus på en kurs om FN-rollspel. det börjar i eftermiddag imorgon men det tar rätt lång tid att åka dit så det blir ingen skola för mig imorgon. gör inget dock eftersom att det var min lärare som frågade mig och min vän om vi ville åka (skolan betalar för det också). Säger ju inte nej till gratis utbildning.......hehe..

glömde kanske nämna att kursen är två dagar så vi måste sova över där ^^ men det är typ en del av kursen.. vet inte om jag ska bli misstänksam över att det står att vi ska ha "fredagsmys" efter kl 20.00....hm.
haha nej det kommer säkert vara kul, men jag orkar inte jobba med fn från 15.00-20.00!!!!!!!! och vi måste ha formell klädsel med oss och det är så juubbigt! kjol, blus, kavaj och klackar :'(

det jag ser framemot allra mest är maten ^.^ HIHIHIHIHIHIHIHIHIHHIHIHIHHIHIHIHIHI

Förresten så hittade min klasskamrat emina (det är vi två som ska åka på denna kurs tillsammans) 100 kronor idag!!!!! i know så nice!! hon hittade det vid busshållplatsen vid olympia så nu är det nog någon snobb därute som är 100 kr fattigare HIHIHI


it's a new month, yet another week of pain~

gillar inte  att vara kvinna ibland ^^

ÅH>.<

på tal om inget har jag och mamma lyckats flytta in den gamla tvn till (vårt) sovrum. sweeeet.

a trip down memory lane

 

HAHAHAHA jag har en gång varit längre än lotta LOOOL

och ja ni ser vad vi fick göra i utbyte mot glass HAHAHA. welcome to the asian home~

 


SOVAAAAAAAAAAAAAAAAA

nu

chronicles of a high school student

Redan har nästan halva gymnasietiden gått och det är inte långt kvar till universitet! Herregud! Får lite växa-upp ångest över detta, men än så länge måste jag bära med mig den jävla datorn varje dag, ta helvetiskt trånga bussar upp till skolan och släpa med hela mitt liv upp för k-husets never-ending trappor.. och just det, ha idrott en gång i veckan.

Tänkte skriva lite om mina pet-peeves när det gäller gymnasiet. Typ vad som har förändrats..

* utseendefixering
Oh oh jag har blivit mycket mer utseendefixerad sen jag började i gymnasiet MEN MEN MEN MEN det betyder inte att jag ORKAR eller KAN ta hand om mitt utseende speciellt bra. För jag fantiserar bara om hur jag borde se ut och jag är 1.för lat 2. för okunnig 3. för lat igen för att orka fixa t.ex. lite weight issues som jag har. Det enda jag gör är att jag får ångest gånger en miljon över någon finne (vadå singular... någRA finnAR..-.-) och tänker på det heeelaaa tiden. Går inte att få bort tankarna om dem :'( och så det jag gör är concealer ^^ men inte bra-.-

* "jag vet inte vem du är"
Stor skola = mycket folk = noll igenkänning.
Jag brukar aldrig kolla på folk för jag tänker att de märker att man kollar och klarar inte av det. Även om jag kollar kan jag inte känna igen folk om de inte har några speciella drag eller egenskaper. typ hon med skitlånga håret (true person) eller hon med utväxten (true person).
Så när mina vänner berättar om någon samhälls trea som jag borde se ofta eftersom att treorna har klassrum bredvid oss ofta och jag inte VET VEM DE snackar om ALLS blir jag och de frustrerade -.-
OMG I AM PEOPLE RECOGNITION ILLITERATE.

* björn den ******************
stor skola = ingen jävla påverkan alls.
allt som handlar om oss elever bestäms av skolstadens chef och hans G's. T.ex. vår flytt.. så deprimerande att få lämna nic och flytta till olympia.. FYFAN tänk TÄNK om harry potter och hans gäng från gryffindor var tvungna att bli slytherins!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! TYP så allvarligt ÄR det. nic=gryffindor olympia=slUtherin tych=ravenclaw och före detta petri= blandning mellan hufflepuff och slytherin.
jaja basically, harry potter måste nu bli ond och blond och VI elever kan och får inte påverka det.

* spanska
jag har kommit rätt långt, steg 4 ^^
kan nu bra spanska.
MEN
man kan bara inte lära sig om man inte tycker om det längre... och jag gör inte det klockan 8:30 tisdagar och fredagar.
ett halvår kvar.. sen kommer en viss spanskabok att brännas upp..

* den leriga vägen mellan olympia och nic
har tyvärr lektioner på olympia och måste ta mig dit genom att gå på denna leriga och inte-färdig-konstruerade väg. De försöker växa gräs men det går inte med 100+ elever som slavar omkring där varje dag. Så nu när det regnar blir  det super geggigt och halt och träskigt. kommer utan tvekan trilla där någon gång när det är ishalt.

* äckliga salar och matlukt
alla skolhus har sina äckliga salar och sina fina salar. Själv har jag inte många av de äckliga men vissa är...>.<
och sen när man går i korridorerna känner man BARA matos. och man kan tro att jag som gillar mat hade gillat det men nej. jag hatar det!!!!! OHHh det är så äckligt speciellt efter lunch och man kommer ut ur matsalen och hela en själv luktar "mat". och det är olika maträtter varje dag men den lukten är ändå densamma... typ äcklig oljig konstig köttlukt <sh fygbs hwiae jag får ångest av den lukten.

* läraren som säger att vi inte får skicka in arbeten via email
..jaha och vad fick vi datorerna till för?

* obekväm
jag är så jävla obekväm i skolan. det enda sättet för mig att plugga är när jag sitter i pyjamas hemma.
det var längesen jag faktiskt gjorde något under lektionerna (men det betyder inte att jag inte hinner all skolarbete)
jag jobbar bäst hemma i lugn och ro och när jag är bekvämast.
skulle lätt vilja testa home schooling. men det finns risk för lathet hehehe.


nu orkar jag inte nämna fler.. men det finns. tänker säkert på det varje dag i skolan.

varför skrev jag denna listan, det är skola imorgon!!!!!1

ohhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

som sagt

detta lovet flög som en harry potter när han ska fånga kvicken.


scary japanese makeup

Jag är inte alls into japanese gyaru make-up (dubbed as "foki make-up" i Sverige) Men jag kollar gärna på bilder för det är så fascinerande och "annorlunda" och ibland också fint.

men sen finns det de nya "make your eyes bigger" trenderna från japan (?) som jag tycker är sjukt läskigt!!
Allt detta om att förstora ögon är förståeligt i och med att många inte gillar sina små asian eyes.

Följande har upptäckts och används ofta för att förstora sina ögon:

Vit eyeliner i undre water line
vit eyeliner/shimmer whatever white shit you can find - i ögonvrån (något om att fånga ljus /reflections enligt make up gurus på youtube and yes.. i do watch those)
lösögonfransar (asiatiska fransar tenderar att falla neråt istället och det gör ögat mindre????)
circle lenses

OCH.........

undre lösögonfransar... SOM INTE FÖLJER ÖGATS FORM!!bild lånad från miyus.se eftersom att jag inte visste vad jag skulle googla och har sett detta fenomen på hennes blogg ofta^^


Som ni ser (och om jag inte ser fel) så sitter istället undre lösögonfransen en lång bit the waterline och möter istället övre lösögonfrans en bit ut...

Btw, detta är vad jag antar de gör för att få ögat att se större ut. Det fungerar faktiskt om man kollar lite snabbt men om man stirrar länge får man ont i sina egna ögon, det fick iallafall jag..
jag tycker det ser så läskigt ut för om deras öga hade varit så stort som deras ögonfransar markerar innebär det att en del av deras ögonvita är rosa/vitaktig ELLER att de har en SUPERTJOCK waterline (som i själva verket är waterline+hud)

Jag tycker helt enkelt det ser för läskigt och köttigt ut av någon konstig anledning, vad tycker ni?? Man kanske lär sig att tycka om det helt enkelt.. så vem vet! om några år kanske jag också...nääej.

*waterline är den vita linjen man lägger kajal på.. vet inte vad det heter (har kollat för mycket på makeup tutorials på engelska haha). är det vattenlinjen då? eller ??

*jag har problem med ordet "undre". är det under, undre, eller neder/nedre lösögonfrans?!
ohhh är NEDER ENS ETT ORD?!

ohhh F alla grammatikpoliser nu!!

new eyes


Grönsvarta och svarta

Beställt circle lenses från pinkyparadise.com. billigt! och billig frakt, endast 35 kr typ.
från början ville jag ha gröna och blåa. inte super onaturligt.. men iallafall så att det syns direkt hehe.. Många västerländska/icke asians som köper färgade linser vill att de ska se naturliga ut och "matcha" deras utseende, typ en brunett/mulatt med bruna ögon egentligen men som kör på gröna ögon - "exotic".. u get the point. Men vi asians (inte alla)...kör onaturligaste någonsin hahaha. Men jag tycker det är snyggt!

exempel:
syns direkt att det är blåa linser men ändå så passar det sjukt mycket~ däremot ser hon inte så asiatiskt ut.. kanske halv?? hheheANYWHOZZLES
så FANNS det inga blåa linser för 1 year disposal (jag tror det fanns men de hade INTE skrivit ut det = dålig info). Så jag valde dem två däruppe.
De kostar 19.90 dollar each, och nu passade jag på när dollarn är låg (något sånt..)

i framtiden vill jag ha blåsvarta, ljusare brunt och kanske till och med violet-aktig. jag vet, violet har aldrig lockat mig men igår taaza (taaz.com) jag och lotta. det var faktiskt coolt. men INGEN LJUS violet utan mörk mörk så att det knappt syns.

är kanske lite känslig när det gäller onaturliga färger i onaturliga circle lenses.. heheRSS 2.0