probook

de nya datorerna vi fått av skolan är HP probook 5310m. they're pretty niiice~


för övrigt så är skolan igång och det suger ..siiiiiiiiiiiiiiiiigh~
redan skoltrött.
.
.
.
.
typ 7 veckor till lov?? :(

förresten, kaninen jag såg led tydligen av kaninpesten som härjar i skåne. det stod att nästan alla öppningar svullnar igen med var. om man ser en sjuk kanin så är det bättre att slå ihjäl dem^^

mitt schema

schemat för höstterminen!
det är rätt  soft faktiskt (förutom onsdagen oh em geee)
det vi har på onsdag är resurstid och där kan vi läsa alla möjliga ämnen som vi inte har läst tillräckligt av.

det jag är lyckligast över är att vi endast har två mattelektioner i veckan (glädje~)
vi hade fyra mattelektioner förra terminen för att vi skulle läsa färdigt matte b "snabbt".
(jag fick ..!!!! mvg i matte B!!!!!!! kan ni imagine the heartattack jag fick när jag såg betygspappret?!!??! jag antaar att det gick bra på nationella provet!!!!! )

det som suger är också att hemspråkslektionen ALDRIIIIIG står med i schemat (inte ens i mitt personliga schema som jag fått av mentorerna...de står inte ens matte c...ohh hatar det för vi visste ingenting om vilken sal eller vilken tid vi har matte, för vi läser 80 min matte tror jag(istället för 60 min som de andra))

så nu kommer jag förmodligen få reda på att hemspråk är typ klockan tre så får jag vänta i en timme-.-

MEEEEEN!

vi ska få datorer på måndag!!!!!!!
yeeeeeeeey
skollaptops ~
guess who's gonna be watching movies during class??? hihihih
ia hfdkbx ed hålor har officiellt blivit 100000000000x bättre.

[denna texten är super hyper.. men det är vad jag känner nuuu]

min fredag

FRIDAY!

mina fredagar är sjuka.

jag har spanska, engelska, japanska och kinesiska på fredagar.

!!

språk-fredag~

idag var det första japanska lektionen och jag tycker om det very much men det är fortfarande lite awkward i och med att jag inte känner någon där (förutom andy som går i min hemspråk men vi snackar aldrig hehe) men det blir nog bättre in the future.

idag hade jag inte kinesiska eftersom att läraren inte ringt och sagt när vi börjar hemspråken än så jag slutade 13:50 wiie.

när jag gick från nic och skulle ner till stan så tänkte jag ta våldtäktsstigen som är en stig i en skog typ (inte så farligt som det låter..) och på vägen dit går man förbi kunskapsskolan.. OCH IDAG!! när jag gick förbi där såg jag något ovanligt~

EN HARE!!!

jag älskar dem, så himla söta och man kan ju aldrig röra dem eftersom att de är så skygga och snabba. men idag satt det en innanför stängslet till kunskapsskolans skolgård och den bara låg där. ohh så fluffy.

stannade och tog bild.. hehe som folk stirrade.. (det var fullt av skolbarn vid den tiden :S)

men jag kan inte motstå dem fluffiga bebisarna..

image

sähär långt ifrån stod jag först.

image

sen zoomade jag för att få en närbild.

image

sen så gick jag ifrån lite för jag kände mig som en pervers jävel. jag ringde lotta och förklarade situationen. vi stod och snackade i telefonen när jag såg jonas (johannas lillebror) och jag kallade på honom och sen stod vi och kollade på den lite (jag gick in i skolgården och kollade på den…aka fottade)

ser ni?

den har kissat på sig, har inga ögon..och kommer nog dö snart..

fan va synd :’( oh…

*dåligt samvete..*

 

efter det gick jag till mezo där jag träffade johanna och vi fikade och snackade om sommaren. (hon har varit i hk och taiwan)

 


mitt hår

färgade mitt hår till kastanjbrun förra veckan tror jag, resultatet syns bäst under solljus ! tog bilden en solig morgon och det är nog inte borstat men whatever :)

i rike it!

 


a< yshkfurds

hittills har vi endast fått tre skolböcker.

engelska, geografi och matte c boken..

fick även skolkalendern men jag har min bear's school personal book som jag köpte i Tokyo.

imorgon börjar lektionerna och jag gillar inte det nya schemat. vi har inte fått det än men vi fick titta snabbt på det och herregud onsdagarna..........

8:30 - 17:00

jag klarar inte det >.<

och idrott på morgonen as well...ohhhh sista året med idrott i skolan och sista året med spanska som språk ..hurry hurryyyyyy.

geografi verkar så jävla tråkigt herregud ojfdsihgfjds bläddrade lite i boken och det fanns en massa om vår jävla berggrund och marken och vad den består av. dööör vi hade det lite i 9an och fattade iinte mycket av  det.

 


yey first day of school...

ohhh the first day of school...

första dagen av skolan SUCKEEED.
vi missade vår buss till skolan (yes we're lazy ppl and we don't like to walk) pga att den var fullsatt..så vi fick GÅ..GÅ till skolan. och herregud vår skola ska ligga så jävla högt uppe, man får gå upp för hela "gustav adolfs berget"..så långt >.<

hemskt hemskt..
4 st nya i vår klass. yey... awkwardness~

nya mentorer (vi kan glömma mentorstider som slutar efter 5 min när de ska vara i en halvtimme)
och en hemsk första dag i skolan.
vi började 10 00 och slutade 15 00......
say whut

vi var tvungna att gå på en utställning i dunkers om helsingborgs historia och sedan välja TRE föremål från utställningen som vi skulle skriva lite om och sedan redovisa om i grupp. OH MY GOOOOOOOOD första skoldagen :'(
kan glömma första veckan då man lekte i lågstadiet -.-

sighs. och schemat börjar gälla på torsdag.. HELLO ESPAÑOL på fredag?!!

ohdsgbewgjbf jdnjngjtrb db,hg so depressed.....

och jag är fadder för ettorna.. doh's (men ska ändå bli kul.. ska jag tortera eller ska jag raise them like my own kids..? hmm)

det finns en fråga jag fruktar allra mest i hela världen
och det är:

¿qué has hecho durante el verano?
vad har ni gjort under sommaren?

DET FINNS INGET VÄRRE ÄN SPANSKALEKTIONER!

svaret blir alltid:

eeeh... ehhhh ehh no mucho hehehehehehhe..

nu ska jag sova.
omg så deprimerande.

HAPPY BIRTHDAY


Idag fyller min syrra 23 år! Grattis till henne!!
(på bilden vi satt i en linbanevagn (?) @ hong kong)dröm..

drömde imorse att mamma, camilla och min ena moster som bor i vietnam blev bitna av en orm...o.O det var så äckligt för den bet riktigt hårt och jag höll i en lång träbit och slog på den men den reagerade inte.. sen attackerade den moster och till slut camilla.. oh läskigt.. sen låg jag och halvdrömde att om det skulle hända irl, ta i trä, så skulle jag klippt av den.. dör de inte då?

eller ta en yxa och bara chop chop!

ugh..

förresten så såg jag en spindel i taket i mitt rum igår, men mamma var inte hemma så jag sket i den. sen på kvällen var den borta...men jag lyckades sova ändå...! jag har fått veta att husspindlar dör efter tre-fyra dagar så...får väl hoppas att det var tredje dagen för den igår :)

hmm..syrran sa att om hon inte hört av sig på torsdag så har hon ätit av den gamla malaco godis påsen hon hittade häromdagen, den som vi gav henne i julas...

ska man bli orolig nu??

sitter och väntar

Sitter och väntar på att syrran ska logga in på skype! :D Hon åker tillbaka till Sverige på måndag så det blir sista skypen innan man kan prata i telefon med henne igen :) sitter och surfar runt på olika bloggar och gick in på stina-lee's blogg (omg typ tio år sen sist^^). Hon har bloggat om när hon hittade en fästing i hennes dotters mun. EWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWW.

här är inlägget, och alla kommentarer där folk berättar om deras egna barn


hennes dotter hann inte bita i den men det var många som berättade om att de hade upplevt samma sak fast då hade barnet även bitit sönder den så att munnen var full av blod. OOOOOOOMG så äckliiiigt >.<

måste fråga mamma om jag har varit ett barn som stoppat allt i munnen.

har ni ätit något äckligt när ni var barn?

oh en sak till.. jag måste verkligen banta när skolan börjat!!!!!!!!! fyfan!

hypnotisören (varning för långt inlägg..)

istället för att uppdatera dagligen (too lazy) så kör jag en fetepost istället. hmm ja de senaste dagarna har jag inte gjort speciellt mycket, kan bero på att de flesta jobbar,..men egentligen beror det bara på att jag är LAT.

:

mamma har köpt krabbor

ser lite bränd ut hehe.

jag blev sugen på att baka efter att ha spelat för mycket baking life på facebook.

jag bakade denna mintchokladstårta i torsdags eller fredags, minns inte riktigt och håller inte koll på dagarna längre. men den var supergod!

man hade i mintchoklad i smeten som man sedan gräddade i ugnen och glasyren var även smält mintchoklad. chocolate overdose.

jag kan lägga upp receptet om ni vill ^^

 


hehe, munskyddet köpte jag i Tokyo!

Annars så har jag varit i väla, kollat på en massa anime.....ätit. Och i..eh .. minns inte vilken dag,  men jag var med emina för någon dag sen i ättekulla!

jag har även köpt boken hypnotisören av lars kepler. köpte den i tisdags, tror jag, och den är verkligen sjukt bra. jag har börjat tycka om alla deckare, svenska deckare är faktiskt jättebra (inte för att jag har några andra, förutom en engelsk deckare, att jämföra med..)
Den handlar om en man som hittas mördad, styckad, i ett omklädningsrum och sedan visar det sig att hela hans familj, frun, sonen och dottern också blivit mördade. MEN hans son överlever och hamnar i en "mindre" koma.  poliserna får veta att det fanns ännu en överlevare från familjen, deras äldsta dotter, som inte bor tillsammans med dem. Så för att rädda dottern från att bli mördad (de antog att det var en mördare som ville utrota familjen eftersom att inget var stulet), måste de hypnotisera sonen för att få reda på mördarens signalement.

och vad som händer när han är hypnotiserad var väldigt läskigt.

ni vet när man läser en bok så ser man ofta allting framför sig som i en film .. man ser hur människorna ser ut och så.

det är lite konstigt för mig, eftersom att en av huvudpersonen heter Erik så ser jag bara min svenskalärare som heter Erik, utspela denna roll. Och pojken som ligger i koma är ciel phantomhive...alltså en animefigur.
hmmm..

det enda som stör mig är att poliskommissarien bryter på finska när han pratar svenska, de har påpekat det ett antal gånger så nu när det kommer till hans dialoger "läser" min hjärna det med en dialekt.
lol

förresten så är det nog den första boken som fått mig lika rädd som en skräckfilm..detta beror säkert på att jag är en RIKTIG fegis i allmänhet men ändå..
och kan tillägga att de enda skräckfilmer jag har sett är......hmm.. "jag vet vad du gjorde förra sommaren" och kanske halva "the ring".
och scary movie 4.

[FÖRLÅNGTINLÄGG.SE]


lol så här ser pojken i boken ut för mig!

book cover:RSS 2.0